Watertoren Rimburg | Over ons
140
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-140,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Over ons

Aan de top geniet u van een prachtig uitzicht

WIE ZIJN WIJ

Onze brasserie is gelegen in een geweldige groene omgeving. Naast de kleine klassieke brasserie gerechten kunt u ook terecht voor een diner met meerdere gangen.

Brasserie de Watertoren is het ideale vertrekpunt voor een heerlijke wandeling door de prachtige natuur. Kom wandelen in de mooiste omgeving van Parkstad en kies één van de vele wandeltochten. Het succes van de Brasserie is voor een groot deel te danken aan onze voortreffelijke keuken. Onze gerechten worden elke dag vers bereidt. Voor een fatsoenlijke prijs kunt u uitstekend lunchen en dineren.

GESCHIEDENIS

De watertoren werd gebouwd in 1925 door de voormalige steenkolenmijn “Laura en Vereeniging” en heeft een hoogte van 35,70 meter. De toren heeft de status rijksmonument.

In opdracht van het waterleidingsbedrijf van de particuliere mijnonderneming Laura & Vereeniging te Eygelshoven, naar een ontwerp van het bouwbureau van dit bedrijf, is de watertoren gebouwd. Gesitueerd bovenaan de westelijke helling van het Wormdal. De watertoren heeft in 1944 oorlogschade opgelopen.

RENOVATIE

Architectenbureau Ton Vandenbergh heeft op initiatief van de Landgraafse ondernemer Wim Vossenberg de watertoren gerenoveerd tot een uitkijktoren met horecagelegenheid.

In de watertoren gelegen aan het Watertorenpad 1 in Rimburg, een monument, is een uitkijktoren gehuisvest. Op de fundering van het voormalige waterbassin is een eigentijds gebouw in glas en corten staal gebouwd, waarin de nieuwe horeca-gelegenheid Brasserie de Watertoren is gevestigd